285678823_435569381722711_339219603908836369_n

2 iunie – Ziua Republicii Italiene

În anul 1946, în urma unui referendum care a avut în loc în data de 2 iunie, poporul italian a optat pentru republică ca și formă de guvernare. Această zi de naștere a Italiei moderne este o zi care marchează triumful democrației și al voinței cetățenilor, fiind un simbol al despărțirii de trecut și al creării unui nou viitor comun.
România și Italia sunt unite de aceleași valori comune, avem o relație aparte fondată pe afinități istorice și culturale. Țările noastre sunt unite de comunitatea românească din Italia și de minoritatea italiană din România, care se constituie într-un fundament al relației noastre speciale.
Azi mai mult ca niciodată Italia și România sunt strâns legate de dorința de a lucra împreună și de a promova pe plan european valorile comune care ne animă, valori ale binelui, ale culturii, ale dorinței de a crea o societate mai bună pentru toți cetățenii. Încrederea reciprocă și buna înțelegere dintre noi vor face ca relațiile de colaborare și de prietenie să se dezvolte în continuare, ducând la aprofundarea Parteneriatul Strategic Consolidat româno-italian. Viva l’Italia, viva la Romania!

Comments are closed.