1

Un eveniment deosebit în Comuna Greci, jud. Tulcea

Astăzi 19 iunie 2021, am avut onoarea și plăcerea să particip la ședința festivă a Consiliului Local Greci în cadrul căreia au fost conferite titlurile de Cetățean de Onoare al Comunei Greci, jud. Tulcea, unor personalități marcante ale acestei comune, Domnului Victor Iancu, membru al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. și om de afaceri, Domnului Prof. Univ. Dr. Tudorel Ciurea, UMF Craiova, respectiv Domnului Victor Gîdiuţă, contraamiral de flotilă şi comandantul bazei logistice navale Pontica din Constanţa.
Un eveniment deosebit, organizat impecabil, primarul comunei Greci Nicolaie Mocanu, subliniind necesitatea revenirii la normalitate din punct de vedere al modelelor din societate, făcând în cuvântarea domniei sale referiri la valorile de referință cuprinse în scrierile lui Dante Alighieri și Umberto Eco.
Atât oficialitățile comunei Greci, membrii comunității noastre cât si toți ceilalți cetățeni prezenți la eveniment m-au primit cu mare căldură, fiind un loc în care mă simt de fiecare dată ca acasă, când poposesc în părțile locului. Acest tip de evenimente ne oferă șansa de reîntâlnire după o perioadă de distanțare fizică datorată pandemiei, constituindu-se totodată într-un simbol al speranței și al dezvoltării viitoare, comunitatea italiană din România fiind o comunitate vie, în continuă dezvoltare.

Felicitări distinselor personalități ale Comunei Greci! Le porgo i miei complimenti!

 

Comments are closed.